Eiwitdieet

Een hulpmiddel die de afgelopen jaren aan populariteit heeft gewonnen, is de `Whey Eiwitdieet en de Vega Eiwitdieet’. Eiwitdieet is een dieet gebaseerd op het consumeren van veel eiwitten in de vorm van eiwitshakes en heel veel groente, maar weinig koolhydraten en verzadigde vetten.Het is erg moeilijk om de juiste eiwitbron te kiezen, dit vanwege de aanwezigheid van groote hoeveelheden vetten en koolhydraten in vele eiwitbronnen. We hebben daarom een eiwitshake ontwikkeld die als voedingsbron toegevoegd kan worden aan uw gevarieerde voedingsplan. Onze Whey Eiwitdieet bevat een hoog eiwitgehalte en een laag koolhydraten-en vetgehalte. Onze `Whey Eiwitdieet en Vega Eiwitdieet’ is zeer gevarieerd met innovatieve combinaties en exceptionele smaken. Zo is uw dieet veel langer vol te houden

Waarom eiwitten?

Eiwitten vormen een belangrijke voedingsbron, omdat ze betrokken zijn bij een tal van processen in ons lichaam. In ons lichaam worden eiwitten afgebroken tot aminozuren, die dan weer tot anderen eiwitten worden samengesteld in ons lichaam. Ons lichaam is in staat om 11 van 20 aminozuren zelf aan te maken. Dat houdt dus in dat de rest via de voeding verkregen moeten worden. Deze essentiele aminozuren zijn niet compleet te vinden in eiwitbronnen, behalve in vlees en soja. Dat is voor vegetariërs een punt om rekening mee te houden.

Groente staat bij heel weinig mensen boven aan de lijst met favoriete maaltijd. Maar toch is dit een van de belangrijkste punten van het eiwitdieet. Je kunt namelijk heel veel groente eten, zonder dat je lichaam negatief beïnvloed, omdat het caloriearm is en geen vetten bevat. Bovendien is rijk aan voedingsstoffen (vitaminen, mineralen en anti-oxidanten).

Granen, bonen en noten vormen een goeie bron van eiwitten, bovendien is het een goede bron vitamine, mineralen en voedingsvezels.

Wit vlees en vis bevatten veel minder verzadigde vetten dan vlees en vormen daarnaast een goede bron van eiwitten.

Niet alle eiwitbronnen zijn even gezond

Niet alle eiwitbronnen zijn dus even geschikt. Let dus goed op dat je niet teveel koolhydraten, verzadigde vetten, zouten en dergelijke bijzitten. Die de eiwitbron tot ongezond maakt. Dat maakt het dus best lastig om voldoende juiste eiwitten binnen te krijgen. Voor die mensen hebben wij een uitkomst. Wij bieden namelijk verschillende gezonde eiwitbronnen aan die u kunt gebruiken als toevoeging op uw dagelijkse dieet.

Innovatieve dieet producten

Wij hebben de meest innovatieve en uitgebreide eiwitdieten op de markt. Unieke gezonde combinaties maakt uw voeding nog gevarieerder en gezonder. Met een laag vet en koolhydraatgehalte en in samenwerking met Rawnutritions.nl bieden wij een nieuwe lijn aan met Superfoods producten. U heeft absoluut niet het gevoel dat u iedere keer weer hetzelfde eet en met de hersluitbare zak, blijft uw product lang en goed houdbaar.

Hoe werkt het eiwitdieet?

Bij een normale eetpatroon haalt je lichaam de energie uit de koolhydraten en vetten uit je voeding, waardoor je lichaam dus brandstof verbruikt. Hierdoor blijft je lichaam op gewicht. Maar wanneer je te veel koolhydraten en vetten (energie) binnen krijgt dan je verbrandt, dan worden die koolhydraten en vetten keurig in je lichaam opgeslagen, waardoor je dus aankomt.

wat er gebeurd bij een eiwitdieet, is dat de dieet ervoor zorgen dat de verplaatsing van eiwitten door het lichaam veel trager verloopt, waardoor je veel langer een vol gevoel op na houdt en dus minder behoefte hebt aan eten. Daarnaast kost het veel meer energie om eiwitten af te breken dan koolhydraten en stijgt je verbruik. Ten derde zorgen de eiwitten ervoor dat de suikerspiegel veel langer laag blijft, doordat de afbraak van eiwitten veel meer tijd kost. Koolhydraten daarentegen zorgen juist dat de suikerspiegel veel sneller stijgt dan eiwitten, waardoor je dus veel sneller een hongergevoel krijgt.

Voordelen van een eiwitdieet?

  1. Betere groei van spieren
  2. Minder hongergevoel gedurende de dag
  3. Gezonde voeding met veel voedingswaarde
  4. Eenvoudig te volgen voedingspatroon
  5. Snel resultaat, binnen enkele weken

Is een eiwitdieet geschikt voor mij?

 Het is van groot belang om te weten of je lichaam wel geschikt is voor een dergelijk dieet en supplementen. Ieder mens is anders en niet ieder lichaam reageert positief op een dieet. Daarom is verstandig, voordat je aan een dieet begint eerst contact op te nemen met de huisarts. Krijg je groene licht? Dan kun je beginnen! Wij van Sporteiwit wensen je veel succes!

 

Wij raden aan